floralita | citrusy | mléčná čokoláda
Detailní popis produktu
odrůda: Bourbon
sklizeň: duben 2023
oblast: Huehuetenango, Buena Vista
farma: Finca Familia Jimenez
farmář: Pascual & Lorena Jimenez
nadmořská výška: 1800
zpracování: washed
Pascual Jimenez je druhou generací producentů kávy s dlouhou rodinnou historií v Buena Vista. Jeho promytý Bourbon je florální, s citrusovou aciditou doplněnou o sladkost mléčné čokolády.
Třešně se ručně sbírají a pomocí bubnové loupačky je z nich odstraněna slupka s dužinou. Káva je promytá v čisté vodě a prochází třídícím kanálem, který ji rozdělí podle hustoty. Káva v pergamenu se dále suší. První dva dny je rozložena ve velmi tenké vrstvě a často se přehrabuje, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Po druhém dni se začnou vrstvy pergamenu zvětšovat, aby se sušení zpomalilo. Pergamen schne 8 až 10 dní. Po vysušení se káva v pergamenu uloží do jutových pytlů a odešle se k oloupání do zpracovatelského závodu v Huehuetenangu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Praženo: | Espresso |
SCA bodování: | 87b, 88b |
Stupeň pražení: | Střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.