jahody | jogurt | umami
Detailní popis produktu
odrůda: Pink Bourbon
sklizeň: březen 2023
oblast: Tolima
farma: El Vergel
farmář: Elias & Shady Bayter
nadmořská výška: 1350
zpracování: natural + Koji
Za touto kávou stojí dvojice bratrů Bayter, kteří exportují kávu pod značkou Forest Green Coffee a jsou lídry moderních přístupů k fermentacím a hlavně sušení káv, ke kterému přistupují stejně, jako pražiči k samotnému pražení. Pro sušení svých káv využívají křivky, díky kterým přesně trasují pokles vlhkosti v zrnech a díky nim mohou sušící proces konzistentně opakovat. Tento Pink Bourbon je jednou z vlajkových káv produkovaných na farmě El Vergel, která se nachází na mikrolokalitě vedle mycí stanice a je obklopena stromy Guava, a její profil je jednou z nejintenzivnějších a nejovocnějších káv z produkce. Tento lot pochází ze stromů vysazených v letech 2016 a 2018 v množství více než 40 000 rostlin.
Tato káva byla zpracována metodou Koji fermentace, která se provádí přidáním spor houby A-Oryzae, což pomáhá získat určité cukry, které nejsou při běžné fermentaci dostupné, protože přirozené mikroorganismy nejsou schopny cukry rozložit.
U tohoto konkrétního lotu provedli počáteční aerobní fermentaci trvající 24 hodin, poté 38 hodin fermentace se sporami Koji v tenkých vrstvách na vyvýšených stíněných lůžkách s teplotou od 22 do 29 stupňů, následovanou 22 denním sušením ve stínu na vyvýšených lůžkách s kontrolou teploty pod 32 stupňů, což zaručuje optimální sušení a také zlepšuje proces fermentace s Koji.
Po ukončení sušení byla káva před mletím suché slupky a dužiny 30 dní stabilizována v pytlích Grain Pro.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Praženo: | Filtr |
SCA bodování: | 88b |
Speciál: | Limitovaná edice |
Stupeň pražení: | Světlý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.