ananas | guava | banán v čokoládě
Detailní popis produktu
odrůda: Red & Yellow Caturra
sklizeň: březenuma 2023
oblast: Tolima
farma: El Vergel
farmář: Elias & Shady Bayter
nadmořská výška: 1350
zpracování: anaerobic natural
Za touto kávou stojí dvojice bratrů Bayter, kteří exportují kávu pod značkou Forest Green Coffee a jsou lídry moderních přístupů k fermentacím a hlavně sušení káv, ke kterému přistupují stejně, jako pražiči k samotnému pražení. Pro sušení svých káv využívají křivky, díky kterým přesně trasují pokles vlhkosti v zrnech a díky nim mohou sušící proces konzistentně opakovat. Tato směs odrůd Red a Yellow Caturra je jednou z vlajkových káv produkovaných na farmě El Vergel, která se nachází na mikrolokalitě vedle mycí stanice a je obklopena stromy Guava, a její profil je jednou z nejintenzivnějších a nejovocnějších káv z produkce. Tento lot pochází ze stromů vysazených v letech 2016 a 2018 v množství více než 40 000 rostlin.
Tato káva byla zpracována anaerobní fermentací s řízenou teplotou po dobu 48 až 60 hodin s přísnou kontrolou hladiny ph, následovanou přerušovaným sušením v různých úrovních zbytkové vlhkosti pro zvýšení komplexnosti. Následuje dosušení v silech pro dosažení přesné vlhkosti zrn a poté stabilizací po dobu 45 dní pro homogenizaci zrn a podporu komplexnosti chuťového profilu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Praženo: | Filtr |
SCA bodování: | 88b |
Speciál: | Limitovaná edice |
Stupeň pražení: | Světlý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.