Kód: 1518/100 1518/200 Zvolte variantu | Značka: Coffee Culture

INDONESIA Sumatra Pollung Honey espresso

2 hodnocení
1 529,01 Kč 385 Kč od 385 Kč 1 329,57 Kč bez DPH 334,78 Kč bez DPH od 334,78 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

citrusy | rakytník | rooibos

Můžeme doručit do:
16.2.2023 16.2.2023 Zvolte variantu
Kategorie: Káva
Praženo: Espresso
SCA bodování: 87b
Stupeň pražení: Střední

odrůda: SL34, S795, Catimor

sklizeň: březen 2022

oblast: Dolok Sanggu, Pollung
zpracovali: Alfiner & Julia Lumban Gaol
farma: regionální blend

nadmořská výška: 1700 - 1850

zpracování: Honey

 

Tato káva je nevšední a chuťově specifická záležitost. Pochází z indonéského ostrova Sumatra z produkce sourozenců Alfinera a Julie Lumban Gaolových. Ti spolu  v místním regionu Pollung provozují dva závody na zpracování kávy. Pollung je horská oblast, ležící severně od Medanu, hlavního města provincie Severní Sumatra. Alfiner a Julia vyrůstali v "kávové" rodině a jejich dětství nebylo jednoduché. Jejich rodina i oni sami překonávali mnoho strastí s nedostatkem prostředků a s komplikovaným prodejem kávových třešní. Vzhledem k jejich podnikavé povaze však setrvali a dnes se stali úspěšnými podnikateli v oboru. V minulosti se v místní komunitě stali známými tím, že osobně cestovali po celé oblasti a vykupovali třešně od drobných farmářů. Výkup kvalitních kávových třešní z okolních malých farem se stal základem jejich podnikání, které probíhá již od roku 2017. Zpracování kávy je v Indonésii unikátní. Většina místní produkce, včetně naších zrn, je zpracovaná speciální polopromytou metodou- v místním jazyce se jí říká "giling basah". Rozdíl spočívá zejména v tom, že se zrna po promytí nesuší klasicky do 10 až 12% vlhkosti. Sušení trvá kratší dobu- přeruší se při cca 30% vhkosti, následně se oddělí vnější vrstva zrn nazývaná pergamen a teprve až nakonec se zrna "dosušují".

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: