odrůda: Castillo
sklizeň: listopad 2022
oblast: Tolima, Ataco
farma: Finca San Sebastian farmář: Jose Miller Gutierrez nadmořská výška: 1700 - 1800 zpracování: anaerobic natural
Jose Miller Gutierrez koupil Finca San Sebastian v roce 2005. Jose před koupí pracoval na farmě jako sběrač kávy. Když se ji bývalý majitel rozhodl prodat, nabídl ji Josému, který nabídku přijal a začal pracovat na shromažďování peněz a s majitelem vypracovali splátkový kalendář.
Jose je třetí generací pěstitelů kávy. S anaerobní fermentací ho seznámil kamarád a on začal produkovat anaerobní naturálky, jako je tato.
Půda na farmě je z vulkanické hlíny, ta je bohatá na živiny a poskytuje ideální prostředí pro kávovníky. Kromě kávy Jose pěstuje také plantain banány a yuku.
Sběrači selektivně ručně sbírají zralé červené třešně, které se zpracovávají přímo na farmě. Po sběru pracovníci třešně znovu třídí, aby bylo zajištěno, že se zpracovávají pouze zralé třešně. Protřízené třešně se uloží do plastových pytlů a uzavřou, aby mohly 5 dní anaerobně kvasit. Po fermentaci se třešně ukládají do mechanických sil, kde se suší. Teplota v silech je pečlivě regulována a třešně se suší pomalu po dobu 4 až 5 dnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.