odrůda: Castillo, Caturra
sklizeň: listopad 2022
oblast: Huila, San Luis, Aipe
farma: Finca El Triunfo
farmář: Diego Andrés Camacho Osorio nadmořská výška: 1800 - 1900 zpracování: Long ferment washed
Finca El Triunfo se v rodině Carlose Ernesta Álvareze Ospiny dědí již po několik generací. Carlos vzal svou práci jako další generace pěstitelů kávy Ospina vážně a už v mladém věku se začal učit co nejvíce o pěstování kávy. Jako teenagerovi mu strýcové darovali malý pozemek s několika kávovníky, aby mohl založit vlastní farmu.
Než dokončil střední školu, jeho zdravá kávovníky už pravidelně plodily kávu a on prodával praženou kávu rodině a přátelům. Výnosy z jeho podnikání mu pomohly zaplatit část školného. Po vysoké škole pokračoval ve studiu práv a založil si vlastní praxi.
Carlos je součástí neziskové organizace Manos al Grano, která byla založena v roce 2021 na podporu sběračů kávy. Manos al Grano poskytuje sběračům kávy školení a legalizuje jejich práci tím, že jim platí prostřednictvím banky. Dělníci také dostávají výhody, jako je zdravotní pojištění a důchod.
Vyškolení sběrači ve spolupráci s Manos al Grano selektivně ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do Carlosova zpracovatelského závodu na farmě. Třešně se nechají 12 hodin lehce kvasit, poté se rozmělní a vloží do nádrží s vodou, kde fermentují dalších 18 hodin. Po fermentaci se pergamen promyje čistou vodou a rozloží se na terasy, aby se usušil. Pergamen se suší 2 dny a poté se dosuší při nízké teplotě v mechanické sušičce po dobu 40 hodin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.